keresés YouTube Facebook Instagram
A 8630 Mariazell, Morzingasse 2.. tel.: (00-43) 3882-3554, e-mail:
Jézus Szíve Társasága Korda Zarándokház
SJC Korda Pilgerheim
Bazilika
Facebook

Bazilika

Az ősi Máriazell-bazilika Ausztria egyik legjelentősebb katolikus zarándokhelye, amely több mint 850 éves történelemre tekint vissza.

Az épület külseje is többször átalakult és bővült, így a különböző építészeti stílusok is hozzájárultak az épület jellegzetességeihez. Az 1683-as Bécsi ostrom idején Mariazell az osztrák katolikusok menedékévé vált.

Az 1907-ben épült neogótikus homlokzat ma is az egyik legjellegzetesebb része a bazilikának.

A bazilika külső része is többször átalakult és bővült az évszázadok során, hozzájárulva az épület lenyűgöző megjelenéséhez. A homlokzatot a neogótikus stílusú építészet határozza meg, ami szintén fontos jellemzője a templomnak.

A Máriazell-bazilika az osztrák katolikus egyház szent helye és egyik zarándok központja, évente több százezer látogató érkezik ide.

A Máriazell-bazilika különösen híres a Mariazell-i Szűz Mária szoborról, amelynek csodás gyógyulásokat tulajdonítanak. Ez a szobor vonzza a zarándokokat és a hívőket, akik imádkoznak és keresik Szűz Mária közbenjárását.

Az épület rendkívül fontos vallási és kulturális jelentőséggel bír az osztrák és közép-európai katolikusok számára, és a zarándokok számára kiváló hely a lelki feltöltődésre és az elmélkedésre.