keresés YouTube Facebook Instagram
A 8630 Mariazell, Morzingasse 2.. tel.: (00-43) 3882-3554, e-mail:
Jézus Szíve Társasága Korda Zarándokház
SJC Korda Pilgerheim
Facebook

Mariazell és a magyar zarándoklatok

Magyar zarándokok Máriazellben az imádság, az elmélkedés és a lelki feltöltődés céljából látogatnak el, amihez a gyönyörű alpesi táj nyújtotta környezet, a teremtett Világ szépsége, csendje ad meghitt környezetet.

Ide jön szövegrész. a szerk.

Máriazell a magyar katolikus közösség számára egy olyan hely, ahol az útkeresés, a zarándoklat és a természet harmóniában találkozik.

  1. Vallási tradíciók: sok magyar hívő zarándokol Máriazellbe, hogy megpihenjenek a Boldogságos Szűz Mária előtt.

  2. Búcsújárók: évente számos búcsújáró csoport indul ide.

  3. Egyéni zarándokok: Nemcsak szervezett csoportok, hanem egyéni hívők is gyakran látogatnak el Máriazellbe, hogy imádkozzanak és keresik a lelki megnyugvást és erőt.

  4. Vallási Ünnepek: például a Mária-napokon vagy a karácsonyi időszakban.

  5. Szálláslehetőségek: A település számos szálláslehetőséget kínál a zarándokoknak, így a magyarok kényelmesen eltölthetik itt az idejüket.

  6. ... nemcsak vallásos céllal: hanem a csodálatos természeti környezet és a síparadicsom miatt is sokan ide látogatnak. Lehet, hogy ez lesz az első lépésük, útkeresésük során...

 

A Máriazell a Magyarországon is népszerű Mária-út egyik pontja. Az Országos Mária-út, a nem csak Magyarországon található zarándokutak rendszerét foglalja magában, és különböző szent helyeket köt össze, amelyek Szűz Mária tiszteletére épültek.

Máriazell az egyik legjelentősebb állomása ennek a Mária-útnak, és a magyar zarándokok gyakran látogatnak ide. Itt tudja az útvonal térképét segítségül hívni a tervezéshez.