Házunkról

A Jézus Szíve Társasága Korda Zarándokháza

„…EGEK ÉKESSÉGE, FÖLDNEK DICSŐSÉGE, MAGYAROK ASSZONYA KIRÁLYNÉJA, hozzád buzgó szívvel, köteles hűséggel …zarándokolunk segítségért…” Ezekkel a szavakkal buzdította az első szórólapon a magyarokat a zarándokház első vezetője, Padányi Erzsébet SJC testvér.

A Korda Zarándokházat a magyar alapítású Jézus Szíve Társasága hozta létre és tartja fenn.
Megáldásának ideje, 1991. július 2.

 

A zarándokház indulásakor Erzsébet testvér áldozatos munkával, programok szervezésével tette könnyebbé a Magyarországról érkező zarándokok napjait. Szolgálatának gyümölcsei nem csak a házban érzékelhetőek, hanem a visszajáró zarándoktestvérek lelkisége is tanúskodik róluk, akik örömmel és hálával beszélnek a tőle kapott lelki ajándékokról.

Célja és elképzelése az volt, hogy a zarándokszállás otthont biztosítson, egyszerű környezetet, pihenést, megnyugvást beszélgetési lehetőséget nyújtson.

A csaknem negyedszázada működő zarándokház ma is az ő elképzelését és célját igyekszik követni. Lelkiségében a Jézus Szíve Társasága szellemisége az iránymutató.

 

A háromszintes épületnek a földszinti és emeleti része áll a zarándokok rendelkezésére.

Az egész házat bemutató galéria ide kattintva megtekinthető!


A földszinten egy nagy terem található minimális szeparálási lehetőséggel, 14 db emeletes ágy van benne, így 28 fő elszállásolására alkalmas. Egy kisebb étkező és felszerelt melegítőkonyha, valamint három vizesblokk tartozik hozzá.
Az emeleten kettő 6 ágyas és kettő 3 ágyas szoba van. Ehhez a szinthez is tartozik egy étkező, egy felszerelt melegítőkonyha és két vizesblokk.

A zarándokház családbarát!
Örömmel bocsátunk babával, kisgyermekekkel érkező testvéreink rendelkezésére babakádat, etetőszéket.
„Esőnapra” különféle társasjátékokat biztosítunk.

Minden szobában WIFI internetes rendszer működik, amelyet ingyen vehetnek igénybe  a zarándok testvérek.

Zarándokházunk egész évben nyitva áll az érdeklődők számára!
Szeretettel várjuk a zarándokokat, lelkigyakorlatozókat, a lelki napra, pihenésre vágyókat!
Szívesen látunk kisközösségeket éppúgy mint családokat, akik Mariazell-ben megtalálják majd a számukra megfelelő lelki programokat, vagy akár túrázási, síelési lehetőségeket is.