keresés YouTube Facebook Instagram
A 8630 Mariazell, Morzingasse 2.. tel.: (00-43) 3882-3554, e-mail:
Jézus Szíve Társasága Korda Zarándokház
SJC Korda Pilgerheim
AZ ÉLET SZÍNES OLDALA – zenei csemege – JSZTIO
Facebook

Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona

AZ ÉLET SZÍNES OLDALA – zenei csemege – JSZTIO

2023.08.09.

Otthonunk kápolnájában csodálatos koncert részesei lehettünk, az élet színes oldalát élvezve nagyszerű zeneművek közül csemegézhettük.

Először Szilágyi Levente karnagy köszöntött bennünket, bemutatta a Péceli Rézfúvós Kvartett tagjait, majd beszélt az élő zene nagyszerűségéről, pótolhatatlanságáról. Az élő zene az élő Isten ajándéka. Kisugárzó ereje és nagy hatása van.  Az élő zenéhez fogható nagyszerű élményt nem találhatunk.

Műsorukban gyönyörködhettünk Josef Schrammel polkáiban, Bogár István népdalfeldolgozásában, Mendelsson, Weber, Schubert zenéjében.

Az instrumentális zene után Rajszki György gitárművész tolmácsolásában énekes zene következett.  Evangéliumi énekeket hallhattunk, előtte még Rajszki György beszélt arról, hogy zajos, felgyorsult világban élünk. Kevés az öröm a világban, de Isten örömet ad a szívünkbe, Isten országa öröm. Az elhangzó énekek valóban örömet varázsoltak mindannyiunk szívébe, lakóinkat magával ragadta a zene dallama, az ének szövege, ütemes tapsolásuk is kifejezte, hogy együtt dobban a szívük a zene ritmusával.

Szilágyi Anna hegedűművész virtuóz játékával többek között Paganini dallamait keltette életre.

Köszönjük ezt a remek koncertet, a csodálatos zenét és a magyarázó, kedvcsináló mondatokat is.